loader image
virkeslass
plantage av teak

VÅRA VAL AV TRÄSLAG & URSPRUNG

När vi tillverkar dörrar är det viktigt att ta ansvar för råvarans ursprung. Med havet i väster och med naturen runt knuten från vårt snickeri är det naturligt för oss med ett engagemang i hållbarhetsfrågor. Ett viktigt steg är arbetet med FSC®-märkt trä. Om du är nyfiken på hur arbetet går kan du läsa mer om det här nedan.

NOGGRANT UTVALDA MATERIAL FÖR FODER, KARMAR OCH DÖRRBLAD

Långt ifrån alla träslag lämpar sig för dörrbyggeri. Eftersom vi alltid garanterar ett bra resultat använder vi oss av tåliga, vackra och FSC®-märkta träslag i alla dörrar vi tillverkar.

Vitlaserad ask

Ask, Fraxinus excelsior

Vit svensk FSC®-märkt ask.

Ek

Ek, Querqus Robur

Svensk FSC®-märkt ek.

freijo

Freijo, Cordia Goeldiana

FSC®-märkt traslag från Brasilien. Ett hållbart, segt och starkt träslag med yta och ådring som påminner mycket om teak.

Teak

Teak, Tectona Grandis

Vi har after 10 års letande äntligen hittat FSC®-märkt teak av bra kvalitet.

Valnöt

Valnöt, Juglans nigra

Amerikansk FSC®-märkt valnöt.

furu

Furu, Pinus Silvestris

FSC®-märkt furu.

vit penselmålad furu

Furu, Pinus Silvestris

Penslemålad FSC®-märkt furu.

vit penselmålad furu

Accoya, Pinus Radiata

Penslemålad FSC®-märkt accoya.

ETT LÖPANDE MILJÖARBETE

Vi skall genom ständiga förbättringar i alla led utveckla vår verksamhet, för kunden och för våra anställda och partners. Vi försöker aktivt påverka människor i vår bransch att göra ett hållbart val.

regnskog
skogsarbetare fäller träd

FSC® FOREST STEWARDSHIP COUNCIL

Bovalls Dörrbyggeri har spårbarhetscertifikat för att tillverka och sälja FSC-märkta dörrar. Det betyder att vi säljer dörrar som är gjorda av trä från hållbara skogar, där skogsarbetaren får en ordentlig lön, där djur och växtlighet säkras goda levnadsvillkor, och där man inte fäller fler träd än skogen kan reproducera naturligt.

Varukorg