loader image
innerdörr med runt glas
vit innerdörr i design kök

INNERDÖRRAR

EN DEL AV INREDNINGEN. Alla rum har sin personlighet och atmosfär där varje detalj spelar roll. Välj därför dörrar inomhus med samma omsorg som du väljer tapeter och möbler. Våra innerdörrar i trä byggs från grunden av en och samma hantverkare. Det mesta i en av våra innerdörrar görs för hand och kan anpassas efter dina önskemål; mått, material och utförande. En innerdörr med karm, pardörrar, massiva innerdörrar eller skjutdörrar? Vi bygger din drömdörr – så länge vi kan garantera ett bra resultat. 

VÅRA MEST POPULÄRA INNERDÖRRAR

HANDGJORDA INNERDÖRRAR I EK. MADE IN BOVALLSTRAND.

På Bovalls Dörrbyggeri har vi tillverkat innerdörrar i trä i snart 80 år. Det som började med en lokal tillverkning till bostäder i de bohuslänska kustsamhällena, har idag utvecklats till ett dörrsnickeri med många olika typer av innerdörrar, i olika träslag och utföranden. Många av våra innerdörrar är byggda i ek. Innerdörrar i ek är hållbara, vackra och storsäljande i nordiska hem.

DOLDA GÅNGJÄRN INNERDÖRR

Alla våra innerdörrar kan fås med dolda gångjärn. Observera att dessa gångjärn kräver att dörrkarmen monteras utan foder, detta för att dörrbladet med dolda gångjärn ska kunna öppnas helt.

SKJUTDÖRR INNERDÖRR

Alla våra innerdörrar kan byggas som skjutdörrar. Läs mer.

INNERDÖRR GLAS

 Du kan anpassa varje del av din dörr så att den tillgodoser dina behov och husets arkitektur. Låt innerdörrarna vara en del av din inredning. Tänk igenom behovet av ljus före du beställer innerdörrarna. Låt innerdörrar med glas göra jobbet med att leda dagsljus mellan rummen. Om du inte vill ha transparent glas så väljer du en innerdörr med etsat glas. Skjutdörrar kan också byggas som glasdörrar.

massiva INNERDÖRRar

Med tiden kom nya material och metoder och innerdörrarna består idag oftast av en ram och som fylls med isolering och täcks av skivmaterial och fanér. Så görs de flesta innerdörrar, men vi slutade aldrig att bygga innerdörrar i massivt trä. När nya hantverkare lär sig bygga massiva innerdörrar så lär de sig av de äldre. På det sättet har traditionen att arbeta i massivt trä överförts till nästa generation dörrbyggare.

TRÄ, HOPP OCH KÄRLEK I ALLT VI GÖR.

Våra innerdörrar i trä är byggda med respekt för råvaran. Träets struktur innehåller unika avtryck från naturen och varje trästycke, panel, karm, tröskel och list är som små stycken konst i sig.

Varukorg